Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Kunye Massage, από το Θιβέτ, στα Element!

Το Kunye Massage σύμφωνα με τα αρχαία κείμενα του Θιβέτ.
"Ku" σημαίνει "έλαιο" και "nye" σημαίνει "κάνω μάλαξη".

To Kunye Massage αποτελεί θεραπευτική μάλαξη της Θιβετιανής ιατρικής. Είναι μία καθαρά μακροβιοτική θεραπεία, αποτοξινώνει το σώμα μέσω της λεμφικής οδού, θερμαίνει τους ιστούς, ευνοεί την ομοιόσταση των κυττάρων, αποκαθιστά τα μπλοκαρίσματα και τις ενεργειακές αγκυλώσεις, καταπολέμα τη χρόνια υπερκόπωση, δρα κατά του χρόνιου άγχους και των αϋπνιών, αυξάνει την οξύτητα των αισθητήριων οργάνων, συμβάλει στη γενικότερη υγεία του σώματος και φυσικά τρέφει το δέρμα και έχει βαθιά αντιγηραντική δράση. Δες παρακάτω σε ποιες άλλες καταστάσεις μπορεί να σε βοηθήσει το Kunye Massage.

Βαθύτερος σκοπός του Kunye Massage είναι η αύξηση της ζωτικής ενέργειας του οργανισμού και η ολιστική σύνδεση όλων των στοιχείων του οργανισμού, σωματικών και πνευματικών.

Η παράδοση θέλει το Kunye Massage να γίνεται σε 3 στάδια:
  1. Ελαιοθεραπεία.
  2. Μάλαξη (μπορεί να συνδυαστεί με θιβετιανές τεχνικές cupping, θερμά βότανα και θερμές πέτρες βασάλτη)
  3. "Σκούπισμα".
Ελαιοθεραπεία:
Περιλαμβάνει επάλειψη με ειδικά έλαια που θερμαίνουν και αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος. Συνήθως επιλέγεται ελαιόλαδο (στο Θιβέτ και γενικότερα στην Ανατολή το ελαιόλαδο δεν καταναλώνεται ως τροφή αλλά χρησιμοποιείται για θεραπείες), έλαιο σουσαμιού, ή αγνό ghee (λίπος από ζωικό βούτυρο αγελάδας ή yak). Στα Element χρησιμοποιούμε έλαιο σουσαμιού και σε ειδικές περιπτώσεις μόνο, αγνό ghee, τα οποία μπορεί να έχουν εμπλουτιστεί με εκχυλίσματα βοτάνων. ΠΡΟΣΟΧΗ: η μάλαξη αυτή περιλαμβάνει χρήση ελαίων στο κεφάλι και τα μαλλιά.

Μάλαξη:
Η Kunye μάλαξη σκοπό έχει να αφυπνίσει το σώμα, να το αναθερμάνει, να αυξήσει τη ζωτικότητά του. Η αίσθηση είναι μία γενικότερη αύξηση της θερμότητας στο σώμα, της διαύγειας, της άνεσης στις κινήσεις, αλλά και το ξεμπλοκάρισμα των αρθρώσεων. Επιπλέον προκαλείται δυναμική αποβολή των τοξινών μέσω της κινητοποίησης της λέμφου. Ο θεραπευτής μπορεί κατά την Kunye μάλαξη να συμπεριλάβει και θιβετιανές τεχνικές cupping ή μαλάξεις με καυτές πέτρες βασάλτη. Οι Kunye τεχνικές εφαρμόζονται σε όλο το σώμα.

"Σκούπισμα":
Το "σκούπισμα" αποτελεί τεχνική αφαίρεσης του ελαίου από το σώμα με "θερμή πετσέτα". Μαζί με το περιττό σμήγμα, αφαιρεί όλες τις λιποδιαλυτές τοξίνες από το δέρμα και το αποτέλεσμα είναι μία επιδερμίδα λαμπερή, καθαρή και νεανική, μιας και τα έλαια που χρησιμοποιούνται έχουν βαθιά τροφική και προστατευτική δράση.

Η μάλαξη Kunye μπορεί:
  • να ανακουφίσει από σωματικούς πόνους.
  • να απαλύνει ή να εξαλείψει καταστάσεις μόνιμου stress.
  • να μαλακώσει σκληρούς μυς και αρθρώσεις στον αθλητή ή τον εργαζόμενο με κακή σωματική στάση.
  • να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και τη λειτουργία των εντέρων, έχοντας πολύ καλή δράση κατά της στύψης.
  • να ξεκουράσει τα κουρασμένα άκρα και τα πέλματα.
To Kunye Massage διατίθεται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο από τα Element Overwhelming Beauty, με την πιστοποίηση του NHS.

Διάρκεια θεραπείας: 90 

Ραντεβού στο 2811 11 8101 και στο www.goelement.gr

Προσοχή: προσέχουμε να μην έχουμε καταναλώσει βαρύ γεύμα πριν από το Kunye Massage. Σε περίπτωση σοβαρής παθολογικής κατακράτησης υγρών, νεφρικής ή ηπατικής ανεπάρκειας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας δείχνοντάς του τις πληροφορίες του παρόντος άρθρου. Αν για οποιοδήποτε λόγο πιστεύετε ότι το Kunye Massage μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Για οποιαδήποτε απορία για τις θεραπείες Element,
επικοινωνήστε μαζί μας στο 2811 11 8101.
Όταν πρόκειται για εμάς...
...ενημερωθείτε από εμάς!
Το παρόν ιστολόγιο συντάσσεται από την ομάδα των
Element Overwhelming Beauty
(Μαριάννα Βελεγράκη)
Ηράκλειο Κρήτης
Λεωφ. Μίνωος 59 (γωνία 62 Μαρτύρων)
1ος Όροφος, 71304
Τηλ. 2811 11 8101

Περιστέρι Αττικής
Κνωσού 4
4ος ΄Οροφος, 12134
Τηλ. 211 770 7005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου