Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Hot Stone Therapy στα Element!


Για ακόμη μία φορά, με την πιστοποίηση του NHS, τα Element προτείνουν μία εκ νέου γνωριμία με την Hot Stone εναλλακτική θεραπεία*.

VULCANO: η Hot Stone Therapy, όπως δεν την έχεις ξαναζήσει!

Γιατί εκ νέου γνωριμία;
H Hot Stone Therapy έχει επικρατήσει ως πρακτική τοποθέτησης ζεστών πετρών σε κάποια σημεία του σώματος με σκοπό την χαλάρωση και το ξεμπλοκαρισμά τους. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι μόνο αυτό.

Τι είναι η Hot Stone Therapy;
Παρά την κοινή αντίληψη, πρόκειται για μία καθε άλλο παρά παθητική θεραπεία, κατά τη διάρκεια της οποίας γίνεται έντονη μάλαξη στο σώμα με τις ζεστές πέτρες. Η μακραίωνη ιστορία της Hot Stone Therapy επανήλθε στο προσκήνιο χάρη στη Mary Hannigan που το 1993 άκουσε το ένστικτό της και χρησιμοποίησε ζεστές πέτρες για να θεραπέυσει μπλοκαρίσματα στο σώμα αλλά και συναισθηματικές καταστάσεις stress. Η ιδέα της ήρθε όταν βρισκόταν σε μία σάουνα με τη μικρή ανηψιά της, οπότε και πήρε ζεστές πέτρες και ξεκίνησε να της κάνει μαλάξεις στην πλάτη για να την ανακουφίσει από τους πόνους.

Η ιστορία της θεραπείας με ζεστές πέτρες ξεκινά όπως είπαμε από πολύ παλιότερα: η ινδική, η θιβετιανή και η αρχαία ελληνική ιατρική είχαν πάμπολες εφαρμογές με ζεστές ή κρύες πέτρες για τη θεραπεία του σώματος και του πνεύματος.

Στη σύγχρονη εποχή η Hot Stone Therapy προσφέρεται για να ξεκουράσει το σώμα από πιάσιμο, πόνους, μπλοκαρίσματα, αλλά και για να προσφέρει θερμότητα και ενέργεια στα σημεία που χρειάζεται. Συνδυάζει τη μάλαξη με τη θερμοθεραπεία και για το λόγο αυτό ενδείκνυται για την ξεκούραση του μυοσκελετικού συστήματος των αθλητών ή των ανθρώπων που καταπονούν το σώμα τους με πολλή δουλειά. Είναι όμως και άκρως αποτελεσματική σε καταστάσεις stress.

H Hot Stone θεραπεία περιλαμβάνει τοποθέτηση πετρών και μάλαξη με γνήσιο βασάλτη σε όλο το σώμα (πλάτη στήθος, κοιλιακοί, γλουτοί, πόδια πέλματα, χέρια, παλάμες, κεφάλι). Ο βασάλτης είναι το μοναδικό πέτρωμα που έχει την ιδιότητα να διατηρεί τόσο καλά τη θερμότητα και κατά τη μάλαξη γίνεται η προέκταση του χεριού του θεραπευτή. Η μάλαξη μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο έντονη, ανάλογα με τις ανάγκες της εφαρμογής. Το αποτέλεσμα του συνδυασμού της θερμότητας με την πίεση είναι μία άκρως χαλαρωτική θεραπεία, που ανανεώνει ενεργειακά το σώμα και το νου, απομακρύνει τους πόνους, λύνει τις αρθρώσεις, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, κινητοποιεί τη λέμφο, τονώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα.

Aroma Stone
Η χρήση αιθερίων ελαίων κατά τη διάρκεια της μάλαξης και η μετατροπή του ηφαιστειακού βασάλτη σε φορέα θεραπευτικών αρωμάτων προσθέτει μία επιπλέον θεραπευτική δράση στη συνεδρία.

Crystal Therapy
Τη Hot Stone Therapy συνοδεύει παραδοσιακά η κρυσταλλοθεραπεία, με πολύτιμους λίθους που σύμφωνα με την παράδοση διατηρούμε σε δοχεία με ακατέργαστο θαλασσινό αλάτι, ώστε να ανανεώνεται η ενέργειά τους. Οι πολύτιμοι λίθοι τοποθετούνται κατά τη διάρκεια της θεραπείας σε συγκεκριμένα ενεργειακά σημεία του σώματος. Υπάρχουν πάμπολες επιστημονικές θεωρίες βιοσυντονισμού που επιβεβαιώνουν την ευεργετική επίδραση των κρυστάλλων στο ανθρώπινο σώμα και την "επανεκίνηση" που πραγματοποιούν στο νευρικό και ορμονικό σύστημα. Η τοποθέτηση των κρυστάλλων σε συνδυασμό με τη θερμότητα και την ενέργεια του ηφαιστειακού βασάλτη απογειώνουν το αποτέλεσμα της Hot Stone Therapy.

To VULCANO είναι μία ολοκληρωμένη και πλήρης εκδοχή της Hot Stone Therapy

Περιλαμβάνει θεραπευτική μάλαξη με πέτρες βασάλτη αλλά δε μένει εκεί. Τελειοποιεί την εμπειρία με αρωματοθεραπεία Aroma Stone και με κρυσταλλοθεραπεία, για ένα αποτέλεσμα ανανέωσης και ξεκούρασης σώματος και νου, άκρως απολαυστικό και χαλαρωτικό.

Μία συνεδρία VULCANO διαρκεί 90 λεπτά περίπου.
-----
*Τα Element δεν αναλαμβάνουν ασθενείς ή αποκατάσταση τραυμάτων, η θεραπεία των οποίων είναι θέμα φυσικοθεραπευτή ή ορθοπεδικού γιατρου. Για παθολογικές καταστάσεις, τα Element σας προτείνουν:
👉 τον Ορθοπεδικό ιατρό κύριο Χριστοφοράκη Ιωσήφ, στο κτήριο των Element στον 3ο όροφο.
👉 τον Φυσικοθεραπευτή κύριο Παναγιωτάκη Μανούσο, στην Πλατεία Θεοτοκόπουλου.

Το παρόν ιστολόγιο συντάσσεται από την ομάδα των
Element Overwhelming Beauty
(Μαριάννα Βελεγράκη)
Ηράκλειο Κρήτης
Λεωφ. Μίνωος 59 (γωνία 62 Μαρτύρων)
1ος Όροφος, 71304
Τηλ. 2811 11 8101

Περιστέρι Αττικής
Κνωσού 4
4ος ΄Οροφος, 12134
Τηλ. 211 770 7005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου